Segdragande verktyg

Oavsett om du arbetar inom industrin, är en professionell entreprenör eller en hållbarhetsdriven ingenjör, är segdragande verktyg en nyckelkomponent för att få jobbet gjort med hög precision och säkerhet. Hos Torctech erbjuder vi ett brett sortiment av segdragande verktyg som uppfyller kraven för de mest krävande tillämpningarna, såsom inom byggbranschen, industriell tillverkning och fordonsunderhåll. Här får du en överblick över vad segdragande verktyg är, deras användningsområden och hur du väljer rätt verktyg för just dina behov.

Vad är ett segdragande verktyg? 

Segdragande verktyg är en typ av momentverktyg som möjliggör exakt kontroll över kraften som tillämpas på skruvar och bultar. Detta är avgörande för att säkerställa att fästelement sitter med rätt moment och minimerar risken för lossnande eller överspänning. För de som arbetar med kritiska tillämpningar, som till exempel tryckfördelning i stora konstruktioner eller säkerhetssystem, är segdragande verktyg oumbärliga. 

Varför välja segdragande verktyg? 

Segdragande verktyg erbjuder en kombination av precision och kraft som är svår att uppnå med andra typer av verktyg. Oavsett om du arbetar i tunga industriella miljöer eller med mindre monteringsprojekt, ger segdragande verktyg dig den kontroll du behöver för att säkerställa högsta kvalitet och säkerhet. 

Olika typer av segdragande verktyg 

Hos Torctech erbjuder vi olika typer av segdragande verktyg för att passa alla typer av arbeten: 

Elektriska segdragande verktyg

Perfekta för uppgifter som kräver hög noggrannhet och minimal fysisk ansträngning. Dessa verktyg passar utmärkt för produktionslinjer eller repetitiva uppgifter, där precision är avgörande. 

Tryckluftsdrivna segdragande verktyg

Dessa verktyg är lätta och smidiga, vilket gör dem idealiska för mobila och fältbaserade arbeten. De erbjuder tillförlitlighet och kraft samtidigt som de minimerar belastningen på operatören. 

Manuella segdragande verktyg

Vid tillfällen då maximal kontroll och precision krävs, är manuella verktyg ofta det bästa valet. De är robusta, lätta att använda och fungerar utan extern strömkälla. 

Val av rätt verktyg  för dina behov 

Att välja rätt segdragande verktyg handlar om att matcha verktygets kapacitet med ditt projekts specifika krav. Vid högvolymsproduktion kan elektriska verktyg spara tid och säkerställa konsekvent kvalitet. För tung industri eller byggarbete, där styrka är en avgörande faktor, är tryckluftsdrivna segdragande verktyg ofta det bästa valet. 

Underhåll och support 

För att dina segdragande verktyg ska fungera optimalt är det viktigt med rätt underhåll. Hos Torctech erbjuder vi utbildning, support som hjälper dig att säkerställa att verktygen är i toppskick. Dessutom är ergonomi en viktig aspekt av våra produkter – vi vill minimera belastningen på operatörer för att möjliggöra hållbar produktivitet. 

Kontakta oss för expertrådgivning 

Är du redo att ta nästa steg och optimera ditt arbete med rätt segdragande verktyg? Kontakta oss på Torctech idag för en kostnadsfri konsultation och upptäck hur vi kan hjälpa dig att förbättra både produktivitet och säkerhet i din verksamhet! 

Få support
Experter som löser rätt verktyg.
Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss

035-777 90 00 så ordnar vi rätt verktyg.

Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss 035-777 90 00 så ordnar vi rätt verktyg.

Kontakta oss
Idévägen 40E
312 62 Mellbystrand
Sverige

info@torctech.se
035-777 90 00

Lämna offert 
Offertförfrågan

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount